Saturday, February 12, 2011

miss u, my parents

when we said about parents,what u guys think about that?
r u really remember them or u juz ignore them when u do not want anything from them?


i miss my parents especially my mum.....sepanjang 18 tahun aku hidup, xpernah sekali pun aku berjauhan dengan ibu n abah aku. kdg2 terasa nak berjauhan dgn mereka. sebab nya nak blajar berdikari konon. tiba2 hajat aku termakbul plak. aku dapat tawaran kemasukan UiTM pd thn 2008. aku pun pergi lah walau pun jauhnya around 400 lebih km. rasa excited sgt lah.


1st day aku dftar kolej aku ase cm bangga. ye lah akhirnya aku berjaya mask ipta cm yang ibu n abahku harapkan. n then mggu rientasi bermula.


ORIENTASI....perkataan yg paling aku xsuka nak dgr pe lagi lah nak jd sebahagian dari ahlinya.tp nak xnak aku kena lah jugak.nama pun student yg patuh pada procedure...(hehee..perasaan je nie)....


fuhhh.....itu lah kata2 ku selepas semggu aku berjuang bersama rakan-rakanku.  .


2 bulan berlalu.tiba2 masa tu aku ase rindu sgt kat family aku walaupun hari2 aku cl ibu.taya kbr....aku rasa cm xsabar plak nak hbs final.nak blik umah.xsggup ase nak berjauhan dgn mereka.bukan aku ni anak manja.tp bese lah.baru ist time duk jauh.


2 bulan lepas tamat final aku kena blik kolej.ase hati ni mmg berat sgt2 nak blik kolej.tp nak xnak kena lah blik jgk.cm aku ckp td nama pun student kan.


sekarang aku dh thn last.....cm xpercaya plak.kejap je ms aku kat kolej nie berlalu.ckrg 2011......aku akan tamatkan pengajian aku kat sini pada thn nie.ase cm xsbr je nak blik umah....4 bulan plak 2 cuti.enjoy lah aku duk umah...heheeheee.....

berblik pd persoalan kite td...korng pk2 kan lah.sbg sorg anak pe tggungjwb korg pd parent korg yang dh byk berkorban utk korng....akhir kata...


INGATILAH IBUBAPA ANDA!!!

Friday, February 11, 2011

kacang lupakan kulit

kacang lupakan kulitnya.........kadang2 inilah yang diibaratkan dan sering diamalkan oleh manusia tanpa mereka sedari. kehidupan zaman siber ini banyak melahirkan insan2 yang hanya memikirkan kepentingan dan kesenangan diri sendiri tanpa mereka sedari kesenangan mereka itu menindas org yang lemah.


namun, masih lagi ada insan yang masih bertahan walau sering kali ditindas ataupun sering diketepikan oleh manusia lain yang bergelar kawan.


kenapa semua ini masih wujud????



jawapan yang kan dijawab....


inilah manusia yang berhati mulia...



walau berkali disakiti atau dikhianati, insan ini masih lagi sudi untuk menghulurkan sebarang bantuan kepada insan yang lain.namun sampai bilakah manusia yang bergelar "bagai kacang lupakan kulitnya" akan menyedari sikap buruk nya ini? 


maka sbb itu lah wujudnya perkataan muhasabah diri dari segi sudut islam.apabila kite sentiasa bermuhasabah diri, kita akan sedar akan kesilapan yang sengaja ataupun tidak sengaja yang telah kite lakukan.

Thursday, February 10, 2011


 Hanya Dia


Ku cintainya kerana cara dia

Sungguh berbeda dari yang telah ku jumpa
Renungan dia tulus merasuk jiwa
Hingga terasa terus ke hati

Ku cintainya kerana kesungguhannya

Bukannya kata-kata semata-mata
Perwatakannya mengatakan segalanya
Buatku percayakan janjinya



Ku akui aku menggilainya
Ku akui aku menyintainya
Kisahku kisah dia
Cerita yang sama
Setiap detik hanya dia



Ku akui aku mengaguminya
Ku akui aku menyayanginya
Sungguhnya ku akui ku perlukan dia
Segalanya kuserah kepada dia

Cintai dia bersama mimpi-mimpinya

Cintai dia juga segala caranya
Cintai dia bersama keanehannya
Cintai dia hanya dia




video



about me

im here as a new person.nothing special about me.i juz want be a part of blogger.juz to enjoy and release my stress.you know what mean by stress????